Två lastbilschaufförer klarade sig undan med livet i behåll från lastbilar som krossades av stora stenblock. Reaktionen från en av dem filmades. VIDEO

Stora stenar föll på två lastbilar som färdades på km 97 på Central Highway i Perus San Mateo de Huanchor-distrikt. Mirakulöst nog överlevde förarna kraschen som filmades av en dashcam, rapporterar Gaceta Peru televisions webbplats.

Händelsen ägde rum den 2 mars och dashcam på ett av fordonen fångade ögonblicket när en första sten träffade släpet framför den och orsakade en hög smäll. En enorm kollaps av stenar följde.

Föraren av lastbilen, från vilken allt registrerades, reagerade snabbt, lossade säkerhetsbältet och hoppade ut ur förarhytten där stenar började falla. Bilderna visar att smällen var så kraftig att asfalten förstördes.

Fabio Cristhian Hermitaño Osorio och Eleo Camilo Salcedo Ulloa är de två förarna, som ingick i en konvoj på väg till ett gruvbolag på lördagsmorgonen.

Eleo säger att hon upplevde en tragedi som kunde ha fått förödande konsekvenser: ”Oförglömligt. Det är ett mirakel från Gud att jag lever. Vilken tragedi, jag trodde att det var slutet, sa mannen som det första stenblocket föll över.

Efter att ytterligare en stor sten fallit in i hytten på lastbilen han körde, bromsade Fabio, den andra föraren, instinktivt och backade, men de tunga stenarna fortsatte att falla på fordonet: ”Jag kunde se när allt kollapsade. Tack, Herre, för att du räddade mig”, sa han.