FIFA-presidentens lösning efter fall av rasism vid matcher i Italien och England: ”Avskyvärda och oacceptabla händelser”

b

FIFA:s president:

På FIFA:s vägnar har Gianni Infantino, FIFA:s president, gjort följande uttalande: ”Händelserna som ägde rum i Udine och Sheffield i lördags är helt motbjudande och helt oacceptabla. Det finns ingen plats för rasism eller någon form av diskriminering – både inom fotbollen…

— FIFA Media (@fifamedia) 21 januari 2024

AC Milan-spelare gick av planen efter att Frankrikes landslagsmålvakt Mike Maignan sa att han hörde imitationer av apljud från en folkmassa på Stadio Friuli.

Coventrys Kasey Palmer sa att hon hörde liknande övergrepp på Hillsborough och att matchen avbröts i flera minuter medan matchfunktionärer pratade med båda tränarna.

Palmer erkände att han var skeptisk till att saker och ting skulle förändras inom sporten. ”Rasism är en skam… Det har ingen plats i världen, än mindre i fotbollen. Jag är svart och stolt, och jag uppfostrar mina tre barn till att bli exakt likadana. Jag ska vara ärlig, jag har intrycket att saker och ting aldrig kommer att förändras, hur mycket vi än försöker. ”Några apfans definierar inte en fanskara – jag uppskattar all kärlek och allt stöd jag har fått.”

Coventrys ägare Doug King och manager Mark Robins fördömde övergreppet och erbjöd sitt fulla stöd till Palmer, medan Sheffield Wednesday sa att de var ”chockade och ledsna” över den påstådda händelsen och att alla som befanns skyldiga skulle möta ”strängast möjliga sanktioner från både Sheffield Wednesday och lagen”.

Foto: em