Bilder på tunnelbanetrappor blockerade av en bil i Antwerpen. Dit chauffören, en utländsk turist, ville åka

Natten mellan lördag och söndag fastnade ett holländskt par vid ingången till tunnelbanestationen Astrid i Antwerpen. Föraren av bilen trodde att det var ingången till parkeringen till Radisson Blu-hotellet och visade sig senare vara berusad, rapporterade den belgiska dagstidningen Nieuws Blad.

För andra gången på två månader kraschade en bil in i entrén till tunnelbanestationen Astrid i Antwerpen nedanför Radisson Blu-hotellet. Föraren ville gå mot parkeringsentrén och fastnade i trappan. Lyckligtvis blev det inga personskador. ”Den 60-årige föraren tog ett positivt utandningsprov för alkohol”, uppger polisen i Antwerpen.

Brandmännen kunde försiktigt dra upp bilen, vilket lockade många åskådare. Metrostationens trappor fick synliga skador till följd av olyckan.

Den 9 december 2023 gled en 45-årig kvinnlig förare också nerför trappor med sin bil när hon planerade att köra in på hotellets parkeringsplats. Kvinnans bil skadades svårt, liksom stationens infrastruktur. Inte ens då blev det några personskador.

För att undvika sådana incidenter beslutade myndigheterna att blockera ingången i framtiden: ”På grund av incidenten på lördagskvällen beslutade vi att sätta ett betongblock vid ingången på måndagen. Detta kommer att fungera som en tillfällig lösning”, sade en tjänsteman.