Tidigare ordförande för det spanska fotbollsförbundet anklagas för att ha tvingat en engelsk spelare att kyssa och stryka en annan spelare i ansiktet efter VM-finalen

Den tidigare spanska fotbollsförbundspresidenten Luis Rubiales kysste inte bara den spanska anfallaren Jenni Hermoso ”fullständigt och kraftfullt på munnen” utan betedde sig också aggressivt mot vissa engelska spelare, sa det engelska fotbollsförbundets (FA) ordförande Debbie Hewitt i ett uttalande som släpptes av FIFA på onsdagen News.ro.

Debbie Hewitt berättade för FIFA att Luis Rubiales ”rörde och smekte ansiktet på den engelska spelaren Laura Coombs, vilket [FA-presidenten] tyckte var lite konstigt, och sedan tvingade han den engelska spelaren Lucy Bronze på kinden”.

Enligt vittnesmålet från ordföranden för det engelska fotbollsförbundet omfamnade chefen för spansk fotboll ”med utgjutelse och tvångskysste andra spelare på kinderna, höll fast deras huvuden och smekte delar av deras kropp på ett olämpligt sätt”.

FA-presidenten noterade också den ”obehagliga och onödigt aggressiva” tonen från spanjoren, som var ”missnöjd” med den plats som Fifa-personalen gav honom före medaljceremonin.

Luis Rubiales reagerade och tyckte att det var ”äckligt” att Debbie Hewitt beskrev honom som ”lite konstig” och anklagade henne för ”uppenbara lögner” och ”okunnighet”.

När det gäller spelaren Laura Coombs förklarade den tidigare presidenten för det spanska förbundet att han ”försökte trösta henne” efter hennes skada i finalen, som lämnade henne med ett bandage på huvudet.

Rubiales har avgått som ordförande för det spanska förbundet efter skandalen vid damernas VM-final då han med våld kysste spelaren Jenni Hermoso på läpparna.

Luis Rubiales stängdes därefter av i tre år från all fotbollsrelaterad verksamhet i FIFA efter denna incident i slutet av dam-VM.

Den 46-årige före detta presidenten för Spaniens fotbollsförbund har meddelat att han kommer att överklaga avstängningen som dikterats av FIFA.

Em