Taylor Swift, utsedd till årets person 2023 av Time Magazine. ”Jag är stoltare och gladare än någonsin”

Den amerikanska sångerskan Taylor Swift utsågs till Time Magazines Årets person 2023 onsdagen den 6 december. Förra året tilldelades denna titel Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

– Jag känner mig stoltare, gladare och mer kreativt uppfylld än någonsin, säger Taylor Swift, 33, till Time Magazine.

Time Magazines chefredaktör Sam Jacobs kallade Taylor Swift ”den sällsynta personen som är både författaren och hjälten i sin egen berättelse” och tillade att hon ”hittade ett sätt att tänja på gränserna och vara en källa till ljus”.

Nio personligheter eller grupper av personligheter hade valts ut av tidningen på dess ”kortlista” för titeln, som publicerades på måndagen.

Taylor Swift (@taylorswift13) är TIME:s Årets person 2023 https://t.co/oyjR55azCZ pic.twitter.com/m2qbIbd5TX

— TID (@TIME) 6 december 2023

Tillsammans med Taylor Swift fanns framstående Hollywoodförfattare och skådespelare på listan, liksom Rysslands president Vladimir Putin, Kinas ledare Xi Jinping, åklagare som hanterar fall mot Donald Trump, kung Charles III och Barbie.

Swift dominerade internationella rubriker i år med sin Eras-turné, som drev henne till miljardärsrankingen med ett nettovärde som Bloomberg uppskattade till 1,1 miljarder dollar. Sångerskan erkände för Time att Eras-turnén ofta fick henne att känna sig fysiskt utmattad.