Rumänien i EM 2024. Hur ser potterna ut och i vilken grupp kan trikolorerna falla vid finalturneringen i Tyskland

b Tyskland, Portugal, Frankrike, Spanien, Belgien och England. bUngern, Turkiet, Danmark, Albanien, Rumänien och Österrike. b Skottland, Slovenien, Slovakien, Tjeckien, Nederländerna och Kroatien. bSerbien, Italien, Schweiz och de 3 playoff-vinnarna.

De tre slutspelsvinnarna kommer att väljas mellan Polen, Estland, Wales, Finland, Ukraina, Israel, Bosnien, Georgien, Luxemburg, Grekland och Kazakstan.

En grupp att undvika är Frankrike, Nederländerna och Italien, medan en lättillgänglig grupp vid första anblicken verkar vara den mot England, Slovenien och vinnarna på väg C i slutspelet, Georgien, Luxemburg, Grekland och Kazakstan.

Vid EM 2024 kommer de två bästa och 4 av de bästa 3:e platserna från de 6 grupperna att kvalificera sig till finalen.

I grund och botten kan en seger räcka för att gå till knockout-stadiet, och 4 poäng garanterar nästan närvaro bland de 16 bästa.

UEFA European Championship 2024 blir den tredje upplagan där 24 lag kommer att delta. Finalturneringen kommer att organiseras av Tyskland från 14 juni till 14 juli 2024.

Rumänien vann den inledande grupp I, efter att ha vunnit matchen mot Schweiz, med 1-0, som spelades tisdagen den 21 november på nationalarenan i Bukarest.

Em