Simona Halep anklagar Patrick Mouratoglou och hans team för att ha förstört hennes 25-åriga karriär: ”Det var deras misstag, jag är den enda som betalar”

b

b

Simona Halep:

”Min dröm är att komma tillbaka, oavsett ålder”

På frågan om hon skulle avgå om hon förlorade målet på TAS, som hon tidigare hade föreslagit, sa Simo: ”Jag föredrar att inte tänka på det värsta scenariot. Det skulle vara en katastrof. Särskilt eftersom jag, om sanktionen bibehålls, inte kommer att veta vad som kommer att hända under de kommande tre åren, hur mitt fysiska tillstånd kommer att förändras. Min dröm är att komma tillbaka, oavsett ålder.

Halep, avstängd i 4 år för dopning, kommer att höras mellan den 7 och 9 februari, meddelade idrottens skiljedomstol (CAS) i Lausanne nyligen.

International Tennis Integrity Agency (ITIA) meddelade den 12 september att en oberoende domstol stängt av Simona Halep i 4 år på grund av brott mot Tennis Anti-Doping Program (TADP).

Halep befanns skyldig till två antidopningsöverträdelser, användningen av en förbjuden substans, roxadustat, och en ”förbjuden metod/substans” under säsongen 2022, en slutsats som ITIA-experter kom fram till baserat på data från hennes biologiska pass.

Simones team förklarade hennes positiva test för roxadustat genom att hävda att ett kosttillskott som hon använde före US Open 2022, ett kollagenpulver, Keto MCT, var förorenat

Simona Halep meddelade senare att hon skulle överklaga till idrottens skiljedomstol (CAS). Överklagandet lämnades in av hans juridiska team den 24 oktober.

Den amerikanska publikationen The Athletic skrev: ”Det händer att CAS minskar avstängningarna eftersom överklaganden leder till en ny rättegång, möjligen med nya bevis från parterna. Om Halep kan övertyga domarna om att hennes positiva test var ett resultat av oavsiktlig dopning, kommer hon sannolikt att stängas av i två år eller mindre, och ett års avstängning har redan avtjänat det.”

Halep har varit tillfälligt avstängd sedan oktober 2022, en avstängning som domstolen avgjorde från den period då han inte var valbar.

Avstängningen av den tidigare världsettan gäller från den 7 oktober 2022 till den 6 oktober 2026.

Em