Simona Halep lämnades utan en stor sponsor. Officiellt tillkännagivande av företaget

Simona Halep, 31, har blivit tillfälligt avstängd efter att ha anklagats för dopning och har lämnats utan sitt kontrakt med BMW, enligt tillkännagivandet som publicerades på BMW Automobile Bavaria Instagram -konto.

”Tack, Simona Halep, för de vackra stunderna då vi samarbetade! Vi gillar att kalla det ett lag, inte ett partnerskap, för du har bevisat än en gång att du är en underbar person både på och utanför planen.

”Nu, med slutet av detta projekt, omfamnar vi dig med kärlek och ser fram emot framtiden och möjliga minnesvärda stunder som vi kommer att kunna bygga tillsammans. Vi är glada över att fortsätta stödja, applådera och stå vid er sida i alla framtida utmaningar och tävlingar”, löd det officiella uttalandet, som inte specificerade om kontraktet hade löpt ut eller sagts upp på grund av dopingskandalen med spelaren från Constanta.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Automobile Bavaria (@bmwautomobilebavaria)

Tvåårskontrakt tecknat 2022

Enligt Capital tecknade Simona Halep och Automobile Bavaria Group ett bildpartnerskap 2022, och affären gällde i två år. Simona hade tillkännagivits som ambassadör för Automobile Bavaria Group.

Genom att underteckna partnerskapsavtalet hade Simona Halep i två år till sitt förfogande de senaste sportmodellerna i BMW-sortimentet, samt en limousine för protokollevenemang.

Enligt GSP har Roland Garros och Wimbledon -mästaren bland sina sponsorer Nike, Wilson, Hublot, Rexona, Dedeman och Banca Transilvania.

ProSport noterade dock att dess engagemang med BT avbröts i november i väntan på att dopningsfallet skulle slutföras.

Simona Halep har tillfälligt stängts av av International Tennis Integrity Agency efter att ha testat positivt för roxadustat vid US Open 2022.

Spelaren från Constanta informerades om det positiva testet för detta förbjudna ämne den 7 oktober 2022.

Utfrågningarna skjuts upp för tredje gången

Senare, i maj, åtalades idrottaren för en andra, separat överträdelse av antidopningsreglerna ”för oegentligheter som hittades i hennes biologiska pass”.

Ärendet kommer att prövas av en oberoende organisation, Sports Resolutions. Efter att utfrågningarna skjutits upp en tredje gång sa tennisspelaren: ”Det dödar inte bara mitt rykte, men jag vill inte heller diskutera konsekvenserna för min mentala hälsa.”

31-åriga och tidigare WTA-ledaren Simona Halep har inte spelat sedan augusti 2022 Tidigare denna månad åkte rumänskan på semester till Rom.