Vad Simona Halep och Iga Swiatek sa inför direktmatchen i semifinalen av turneringen på Indian Wells

Simona Halep, 30, 26 WTA och polska Iga Swiatek, 20, 4 WTA, möter på fredag klockan 21.00 för en plats i finalen av WTA 1.000-turneringen i Indian Wells, Kalifornien, USA.

De två atleterna försökte inleda mötet i semifinalen av tävlingen i Kalifornien, och analyserade även motståndarens spel, rapporterade HotNews.ro.

” Det kommer att bli svårare, det är väldigt stabilt, det är konstant, det kommer att bli en tuff kamp. Jag spelade bara på lera tror jag – nej, jag spelade en gång i hårdingen, men nu blir det en ny dag, en ny match. Hon spelar sitt livs bästa tennis. Det är som bäst. Jag förväntar mig en mycket tuff match. Men jag är i semifinal här och jag ska börja med det. Jag ska försöka spela så bra som möjligt, säger Simona Halep.

– Simona är en bra boxare, men det är jag också, det är därför matcherna mellan oss är så jämna. Jag tycker att han spelar bra tennis nu. Det är väldigt konsekvent – jag vet inte hur många oforcerade misstag han gjorde idag, men jag tror att färre än 10. Den är i bra form och det kommer att bli en fin match. För mig blir det ett test för att se hur stora framsteg vi har gjort. Jag måste vara fokuserad och fortsätta göra det jag gjorde under hela turneringen, säger Iga Swiatek.

Jag tror att det kommer att bli en bra match, men jag tror inte många vet vad de kan förvänta sig av den här konfrontationen.

Iga Swiatek:

Simona Halep leder med 2-1 i matcher mot Swiatek (20 år, 4 WTA). Rumänen vann 2019, i semifinalen på Roland Garros, 6-1, 6-0, och 2021, i åttonde omgången i Australian Open, 3-6, 6-1, 6-4, och Swiatek segrade 2020, i åttonde omgången på Roland Garros, 6-1, 6-2.

De två atleterna kan också mötas nästa månad i matchen Polen – Rumänien i kvalet till den sista turneringen i Billie Jean King Cup.

I kvartsfinalen mot Indian Wells slog Simona Halep kroatiskan Petra Martici med 6-1, 6-1, medan Iga Swiatek gjorde sig av med 6-1, 6-0, mot amerikanska Madison Keys.

FOTO: Hepta