Överste Oleksandr Oksanchenko, en av världens bästa stridspiloter, sköts ner över Kiev.

stark

”Överste Oleksandr ”Gråvargen” Oksanchenko, som också gladde rumänernas ögon på BIAS 2016, miste livet på fredagskvällen när hans plan sköts ner över Kiev av den ryska armén. Han var presentation av den militära luftfarten i Ukraina mellan 2013 och 2018, han presenterade under flygning, på otaliga flyguppvisningar runt om i världen, Su-27-flygplanet från Ukrainas flygvapen,” noterade tidningen Cer Senin.

”Överste Oleksandr Oksanchenko, pensionerad 2018, återvände frivilligt till aktiv tjänst för att försvara sitt land från den ryska invasionen och betalade det slutliga priset. Smidig flygning, pilot!” sa sky serene magazine.

Oleksandr Oksanchenko kallades ”Fantomen i Kiev” och lyckades skjuta ner sex ryska militärflygplan under invasionens första 30 timmar. ”Ukrainarna är tacksamma för den här hjälten som tar ryska piloter till frukost”, skrev han i ett meddelande som skickades på sociala medier.

Oleksandr Oksanchenko förklarades vara det första ukrainska slag esset sedan andra världskriget och hade över 2 000 flygtimmar och en prestation som var svår att matcha i utförandet av de mest komplexa elementen av akrobatik.

Ukrainas överste Oleksandr Oksanchenko deltog också i Bukarest International Air Show (BIAS) 2016 air show.

Em

strongstrong