Internationella paralympiska kommittén: Idrottare från Ryssland och Vitryssland kommer att kunna delta i paralympiska vinterspelen under neutral flagg

stark

Samtidigt kommer idrottarna i de två staterna ”inte att dyka upp på medaljbordet”, och om en av dem vinner en guldmedalj kommer nationalsången inte att sjungas, enligt ett uttalande som publicerats av den internationella organisationen på sin hemsida.

”Internationella paralympiska kommittén och den paralympiska rörelsen i allmänhet är mycket oroade över den flagranta kränkningen av den olympiska vapenvilan av de ryska och vitryska regeringarna inför paralympiska vinterspelen i Peking 2022”, säger Andrew Parsons, kommitténs brasilianska ordförande.

ICC-rådet sade att Rysslands agerande ”inte kan gå obemärkt eller obesvarat” och att detta är ”det strängaste straff som kan utdömas” som skulle kunna utdömas, enligt kommitténs rebounds.

”Efter Peking 2022 kommer vi också att vidta åtgärder med våra 206 medlemsorganisationer för att avgöra om någon överträdelse av den olympiska vapenvilan vid de kommande paralympiska spelen kan leda till avstängning eller upplösning av en nationell paralympisk kommitté”, sade Parsons.

Enligt kommittén är ”idrottare och paralympiska tjänstemän inte angripare”, ”till skillnad från sina regeringar”Till skillnad från men vill bara delta i ett sportevenemang, ”som alla andra”.

” Det är viktigt att visa världens ledare att vi genom idrott kan vara enade och att vår sanna styrka ligger i att främja fred, förståelse och inkludering. (…) Vi får inte förlora det ur sikte nu, oavsett omständigheterna,” tillade Parsons.

ICC har därför beslutat att inte följa Internationella olympiska kommitténs (IOK) ståndpunkt, som beslutade att utesluta ryska och vitryska idrottare från tävlingen.