Gabriela Ruse kommer att spela mot Simona Halep i den åttonde omgången av turneringen i Dubai, efter att ha passerat WTA nummer 5

Gabriela Ruse, rankad 59:a på WTA-rankningen, besegrade Spaniens Paula Badosa, WTA:s seedning nr 5 och nr 3 seedning, och kvalificerade sig för den åttonde omgången av WTA 500-kategoriturneringen i Dubai, där hon kommer att möta Simona Halep, News.ro rapporter.

Gabriela Ruse vann med 6-3, 5-7, 6-4, efter två timmar och 32 minuter. I det avgörande setet ledde Ruse med 4-1, men studsade tillbaka, kvitterade och vann till slut med 6-4. I finalen kommer Ruse att uppträda med Simona Halep, 23:e plats I WTA.

Gabriela Ruse och Simona Halep har träffats två gånger tidigare, varje gång den tidigare WTA-ledaren segrade.

– Jag känner mig väldigt glad att jag lyckades komma tillbaka från 1-4 i avgörandet. Jag vet att jag kan redan från början. Jag är redo för såna här matcher, och för att komma topp 10 måste jag slå de här matcherna och vinna dem. Jag spelade ganska bra idag, jag kunde inte fysiskt någon gång, för jag spelade ganska mycket och kylan har varit nere i en vecka nu, antibiotikan och alla piller jag har tagit jag har känt, men jag är glad och det ser ut som om jag kommer att spela med Simona igen, sa Ruse. på Digi Sport.

”Simona var min idol”

” Jag trodde inte för en sekund att Paula är den femte platsen i världen, jag vet att mitt spel finns där och jag vill vara mer och mer beredd att kunna vinna sådana matcher. Jag mår bättre och bättre på planen och jag tror verkligen att jag kan lyckas mer och mer. Paula är en väldigt bra spelare, men jag trodde på min chans och jag kämpade till slutet. Simona har alltid varit min idol och jag vill en dag besegra henne, men det viktigaste är att ha sådana matcher så ofta som möjligt och en önskan om seger så stor som jag hade idag,” tillade Gabriela Ruse.

– Jag är väldigt glad över att ha kunnat slå en sådan spelare som Paula, som är en av de mest formstarka spelarna i världen. Jag tror verkligen på mina chanser och jag tror att det är där jag hör hemma. (n.r. – vad gladde henne i hennes spel) Jag tror mentalt, för på sistone har jag gått igenom många tuffa situationer, förra veckan hade jag en handintervention som jag inte trodde att jag skulle kunna komma igenom så snabbt, men laget som tror på mig varje dag och pressar mig till gränserna får mig att inse att jag är en bättre och bättre spelare. med en mycket stark mentalitet som kan komma tillbaka från vilken poäng som helst. Med Simona kom jag alltid bra överens, jag ska försöka ge det bästa av mig själv i morgon och jag hoppas kunna göra en bättre match än de två senaste. Jag vill bli bättre från dag till dag och jag tror verkligen på min chans. Jag har absolut ingen press, redan har Simona besegrat mig många gånger, jag går dit med huvudet högt och vi får se vad som kommer ut,” sade Gabriela Ruse.