Mystiskt fenomen i en stad i Mexiko. Dussintals döda fåglar kollapsade plötsligt på asfalt

Internetanvändare på sociala medier försöker hitta svaret på ett mystiskt fenomen, på grund av vilket dussintals gulhåriga koltrastar kollapsade, livlöst, i den mexikanska delstaten Chihuahua, noterar New York Post. Otroliga bilder fångades av övervakningskameror i staden Cuauhtémoc.

”Snälla, inte fågelinfluensan”, skämtade chefen för Union of American Conservatives, Matt Schlapp, efter att ha tittat på bilderna.

Fåglarna, som senare identifierades som gulhåriga koltrastar, upptäcktes livlösa på trottoarerna av invånare i staden Cuauhtémoc, rapporterade El Heraldo de Chihuahua på spanska.

Flyttfåglar anlände från norra Kanada och hade övervintrat i Mexiko. Orsaken till massdöden är dock fortfarande oklar, men vissa har spekulerat i att fåglarna kan ha drabbats av den ökade förorening som har plågat regionen på senare tid.