Kvarlevorna av ett barn som anmäldes saknat i maj efter att han lämnat på cykel, hittades i ett majsfält, i USA.

Xavior Harrelson, en 11-årig pojke som försvann i maj, hittades död i slutet av september i ett majsfält i Iowa. Barnet har inte setts sedan han hade åkt på en cykeltur, en vecka efter att han hade gått ut fjärde klass, och genomsöktes mycket av polisen, rapporterade CNN, citerat av Observatornews.

Barnet hade anmälts saknat den 27 maj och efter intensiva sökinsatser av lokala myndigheter, liksom hundratals människor och frivilliga, upptäcktes hans kvarlevor den 30 september, ”på landsbygden, cirka fem kilometer nordväst om Montezuma”, enligt sheriff Thomas Kriegel.

Till och med FBI hjälpte lokala myndigheter i sökandet efter Xavior, säger Omaha FBI:s talesman Amy Adams.

På fredagen meddelade Iowas statsläkare att ”de mänskliga kvarlevorna har identifierats som Xavior Harrelsons”, tillade Kriegel.

Myndigheterna har ännu inte fastställt varför barnet dog. Mitch Mortvedt, biträdande chef för Iowa Department of Criminal Investigations, säger dock att barnets död utreds som misstänkt.

Xavior hade precis kommit in på sommarlovet när han försvann. Kurt Hanna, rektor på Montezuma grundskola, mindes att pojken gick från klass till klass den sista skoldagen för att ta farväl och önska sina klasskamrater en trevlig sommar.

” Man tror aldrig att det skulle vara en av de sista gångerna du ser någon. Jag ber att det inte är det, sa Hanna då, enligt Daily Mail.

Hon tillade att pojken var en elev som ”alltid ville se till att du har ett gott humör och har ett leende på läpparna”.

Lokala myndigheter har meddelat att en utredning av pojkens död och försvinnande pågår.