Paula Badosa, mästare i Indian Wells efter att ha besegrat Azarenka i finalen

Spaniens Paula Badosa, WTA:s 27:e seedning och 21:a seedning, vann turneringsfinalen i Indian Wells på söndagen över Victoria Azarenka från Vitryssland, den 32:a rankade och 27:a seedningen, rapporterar News.ro.

Den 23-årige friidrottaren besegrade Azarenka, 32, med 7-6 (5), 2-6, 7-6 (2) i slutet av en match som varade drygt tre timmar. Den vitryska spelaren missade därmed chansen att bli den första idrottaren att vinna turneringen tre gånger på Indian Wells. Azarenka vann även pokalen i den amerikanska turneringen 2012 och 2016.

Spaniens Paula Badosa besegrade Victoria Azarenka från Vitryssland i finalen i Indian Wells. Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Efter ett balanserat första set, som till slut vanns av den spanske spelaren, dominerades det andra setet av Victoria Azarenka. I finalen blev det oavgjort, där Paula Badosa säkrade en klar seger.

För Badosa är detta den första stora trofén i hans karriär. I år lyckades den iberiska friidrottaren tvinga sig själv på turneringen i Belgrad.

Efter segern i Indian Wells får Paula Badosa en check värd 1 209 730 och 1 000 WTA-poäng, vilket gör att hon blir 11:e plats i damernas tennishierarki.

Victoria Azarenka får ett pris på $ 640 000 och 650 WTA-poäng och från och med måndag kommer hon att inta 26:e plats WTA.

Foto: EPA