Vid nästan 41 års ålder tar Marian Drăgulescu högst poäng i valvet på SM

Marian Drăgulescu kommer att representera Rumänien i VM i Japan, efter att ha fått högsta betyg i den individuella tävlingen i valv (14 600) vid det nationella mästerskapet, meddelar News.ro.

Marian Drăgulescu, nästan 41 år gammal, som han kommer att fira i december, hade det högsta betyget i den individuella tävlingen i valv (14 600). Enligt det rumänska gymnastikförbundet skulle Drăgulescu representera Rumänien vid VM i Japan, som hölls mellan 18-24 oktober, med tanke på att den nationella tävlingen i dag också är ett första kvalkriterium för tävlingen i Japan.

Dessutom vann Andreas Tobă (CSM Lugoj) tävlingen, och Steaua Bucureşti, lagtävlingen, på RomGym Trophy, den första upplagan, som också gör mål som ett nationellt mästerskap.

Larisa Iordache kommer inte att delta i denna tävling av medicinska skäl. Damlandslaget startar på lördag. vid 18:00, och FRG meddelade att deltagandet av flera gymnaster av medicinska skäl har dragits tillbaka: Larisa Iordache, Daniela Trică och Antonia Duţă (CS Dinamo), Silviana Sfiringu (CS Farul Constanţa), Alexia Vătafu (CSA Steaua) och Iulia Trestianu (CSS Focşani).

Den första upplagan av RomGym Trophy äger rum, i organisationen av FR Gymnastics, mellan 17-19 september, i Bukarest, med deltagande av över 70 gymnaster, juniorer och seniorer, från Rumänien, Sverige, Ungern och Färöarna.

– De kommer att tävla om medaljer, priser, men också om att kontrollera träningsnivån. Tävlingen i Bukarest, där de nationella mästarna kommer att etableras, individuellt och i lag, representerar en första urvalsfas för att delta i VM i Japan (18-24 oktober)”, meddelade FR Gymnastics. På söndag är finalen planerad till damer och herrar med start 10.00.