Det första fallet av COVID-19, bekräftat i byn av idrottare vid Paralympiska spelen i Tokyo

Fallet med coronavirusinfektion upptäcktes fem dagar före starten av Paralympiska spelen. Personen som testade positivt är medlem i en utländsk delegation, enligt BBC och Channel News Asia. </p>

Arrangörerna sa att den smittade patienten, som upptäcktes i den paralympiska byn, inte är en del av idrottarna, utan att ge några andra detaljer.

Hittills har 74 fall av coronavirussmitta bekräftats i samband med Paralympiska spelen som inleds den 24 augusti. De flesta var registrerade hos personal som bodde i Japan. Dessutom har sex personer testat positivt i områden där idrottares träning sker.

Cirka 4 400 idrottare från 160 lag kommer att delta i Paralympiska spelen i Tokyo.

Precis som det hände vid de olympiska spelen som avslutades den 8 augusti, kommer även idrottare att testas dagligen för coronavirusinfektion, kommer att bära skyddsmasker och måste observera fysisk distansering i den paralympiska byn. Även som en sanitär säkerhetsåtgärd kommer paralympiska spelen att hållas utan åskådare.

Japans huvudstad råder undantagstillstånd för fjärde gången. Arrangörerna av DE OLYMPISKA Spelen hävdar att de hårda åtgärder som infördes under tävlingarna förhindrade den okontrollerade spridningen av coronaviruset. Å andra sidan anklagar kritiker för att OS bidrog till ökningen av antalet infektionsfall i landet.

546 fall av covid rapporterades i samband med OS.

Japan har registrerat mer än 20 000 fall av coronavirusinfektion på 24 timmar de senaste dagarna, det värsta hittills. I detta sammanhang förlängdes undantagstillståndet, som berör totalt 13 regioner i landet, till den 12 september.

Rumänien kommer att representeras vid Paralympiska spelen i Tokyo av sju idrottare, däribland idrottsministern Eduard Novak.