Maia Sandu åkte till Österrike i ekonomiklass. ”Ensam, med ett litet och så anspråkslöst bagage”

Passagerarna på ett flyg som lämnade Chisinau till Österrike i lördags blev förvånade över att stanna hos Moldaviens president Maia Sandu. Hon är i Wien på ett ”kort privat besök”, enligt talesmannen för statschefen, rapporterade Deschide.md.

Resenärernas överraskning var ännu större när de märkte att Maia Sandu hade bokat en biljett i ekonomiklassen.

Republiken Moldaviens president omringades omedelbart av resenärer, som ville föreviga ögonblicket.

”Vi hade den stora äran att träffa vår president på en mindre förväntad plats, Chisinau-Wien-planet, ekonomiklassen. Ensam, med ett litet och så anspråkslöst bagage”, skrev en internaut.

”En extraordinär kvinna med sina harvardstudier, hon bor i en 2-rumslägenhet och går sida vid sida, på samma nivå som sitt folk, står i kö för inspelning. Jag tror aldrig att vi kommer att få en sådan president igen”, konstaterade internuten som reste med Maia Sandu.

Sorina Ştefîrţă, en offentlig kommunikationsrådgivare och talesman för statschefen, bekräftade att Maia Sandu är ”på ett kort privat besök” i Österrike, men ville inte ge ytterligare information.

Nyligen gjorde Maia Sandu också ett kort privat besök i Rumänien. Republiken Moldaviens president utnyttjade sin fritid för att bestiga Moldoveanu Peak.

FOTO: Vl KaufMan – Facebook