Irina Begu har avslöjat varför hon inte deltar i OS. Sjukdomen han lider av

strongstrongstrongstrongstrongstrongstrongstrong

” Jag är ledsen att jag inte kunde uppnå det målet och spela i OS. Jag lade ut hela mitt program för det ändamålet. Vi pratade också med Simona om att spela dubbel. Jag ville vara där igen,” sa Irina Begu.

Idrottaren sa att hon var besviken över kritiken hon fick efter att Ion Tiriac visade att Rumänien inte skulle ha någon representant i Tokyo.

”Jag ville att folk skulle förstå varför de inte åker till Tokyo”, säger Irina Begu.

Moukleos är en vanlig sjukdom i tennisvärlden. Robin Söderling och Mario Ancic var tvungna att avsluta sina karriärer tidigt på grund av henne, medan Roger Federer förlorade den första delen av 2008 på grund av henne.

” Mononukleos är väldigt parsimoniskt, för det är inte som att du kom undan på en vecka. Varje person reagerar olika, det kan ta två veckor, fyra veckor, sex, beroende på hur din kropp återhämtar sig, eftersom det är en sjukdom som lämnar spår,” berättade Irina Begu.

”Efter Dubai tillbringade jag fyra dagar utan att gå upp ur sängen. Efter fyra dagar får du panik”, avslöjade idrottaren.

Idrottaren påpekade att om det inte vore för kontroversen om hennes deltagande i OS, skulle hon aldrig ha pratat om sin sjukdom.

Enligt wikipedia är mononukleos eller ”kysssjukdom” en akut, smittsam, överförbar sjukdom orsakad av Epstein-Barr-viruset (ett herpes-DNA-virus). Bland symtomen finns ett tillstånd av akut svaghet, feber, inflammation i lymfkörtlarna, utslag. Det finns ingen etiologisk behandling, bara symptomatiskt.

Em