En rumänsk man som stal gamla människors kort har gripits i Italien. Hur han lurade sina offer

En 35-årig rumänsk man har anklagats i Italien för att ha organiserat och lett en grupp som arbetar med stöld av bankkort främst från äldre. Mannen greps i Padua, rapporterar Padua Oggi. </p>

Mannen och hans medbrottslingar använde en speciell teknik för att ersätta offrens kort.

De valde särskilt de äldre, som de omringade och spionerade på för att ta reda på kortets PIN-kod först.

De kastade sedan några sedlar på golvet och varnade folk vid bankomaten att de hade tappat pengarna.

När offren böjde sig ner för att ta pengarna, var en av tjuvarna i ett drag för att byta bankkortet i maskinen för en falsk.

När offren insåg att de hade blivit lurade försvann den 35-åriga rumänskledda gruppen med kortet, som de snabbt använde, innan den skadade personen blockerade det.

Gängledaren, som redan hade dömts för hemstölder, greps av polis tillsammans med sin partner nära en bankomat i Padua i lördags.

Italiensk polis följde rumänen in i trafiken och stoppade honom medan han satt i bilen med sin flickvän och en vän.

Ett bankkort utfärdat i en italiensk mans namn i Verona upptäcktes vid en husrannsakan hos den 35-årige rumänen. Polisen kontaktade honom, och italienaren erkände att han hade anmält kortet stulet dagen innan.

Rumänen åtalades och fängslades i Paduafängelset. Han riskerar flera års fängelse när han är återfallsförbrytare, Stiridiaspora.ro rapporter.

Utredningarna fortsätter om hans flickvän och vän, och de tvås inblandning i den 35-åriga rumänskt ledda gruppen ska avgöras.

FOTO: EPA