Tyskland besegrar Portugal med 4-2 i den mest spektakulära matchen i EM 2020

Tyskland vann EM-derbyt 2020 på lördagskvällen efter att ha slagit Portugal med 4-2 i den bästa matchen i finalturneringen hittills, rapporterar GSP.

Cristiano Ronaldo öppnade målskyttet i den 15:e minuten efter ett manuellt kontringsanfall. Juventusstjärnan slog tillbaka med huvudet från egen box efter en hörna av tyskarna, och på 15 sekunder nådde han motståndarbåset, varifrån han tryckte in bollen i mål.

Tyskarna kvitterade efter en portugalsk autogoal. I den 35:e minuten avleds Robin Gosens skott in i mål av Ruben Dias, som var obekväm av Kai Havertz.

Oturen slutade inte där, och fyra minuter senare återfallit portugisen efter att Raphael Guerreiro avvisat Joshua Kimmichs styrka och styrka.

I den andra halvleken släpade Tyskland igenom Kai Havertz som skickade in från några meter efter Robin Gosens precisa kryss i den 51:a minuten för att göra mål nio minuter senare av Gosens som gjorde mål med huvudet efter Kimmichs andrakedja.

Portugiserna minskade underskottet i den 67:e minuten från en fas som inte meddelade mycket. En frispark såg ut att gå utanför straffområdet, men Cristiano Ronaldo lade sig ner på allvar och lyckades fokusera om framför mål. Därifrån återupptogs Diogo Jota utan känslor.

Efter två omgångar ligger Frankrike på första plats i grupp F med 4 poäng, följt av Tyskland – 3 poäng, Portugal 3 poäng och Ungern – 1 poäng.