MFA bekräftar: Rumänsk man död och fem andra skadade i Belgien efter att skola under uppbyggnad kollapsat

strongstrongstrong

starkt Ud meddelar att fem rumänska medborgare också identifierades bland de skadade, enligt preliminära uppgifter från företrädare för rumäniens ambassad i Bryssel. De skadade transporterades till sjukvårdsinrättningar i området för behandling.

Enligt MFA hade den avlidne rumänen dubbelt medborgarskap.

MFA noterar också att det hittills inte har kommit in några förfrågningar om konsulär hjälp i samband med denna incident på diplomatisk beskickningsnivå.

”Utrikesministeriet, genom rumäniens ambassad i Bryssel, rapporterade själv efter uppgifter i lokalpressen den 18 juni 2021 om kollapsen av en byggnad under uppförande i staden Antwerpen, vilket ledde till att flera personer skadades, och vidtog brådskande åtgärder med de belgiska myndigheterna för att få information om medborgarskapet. , de berörda personernas identitet och hälsa.

Ett konsulärt team från den diplomatiska beskickningen åkte också till platsen för att få ytterligare information och ge konsulär hjälp”, lyder MFA:s svar på Freedom.


För närvarande finns det tre avlidna personer, alla anställda som arbetar på platsen: en rumän, en portugis och ett offer som fortfarande identifierats, som drogs ut på lördagsmorgonen av brandmän från rasmassorna på den skola som håller på att byggas kollapsade i Antwerpen.

Två personer saknas också och kan vara fast under rasmassorna.

Ytterligare nio personer skadades under byggnadens kollaps och alla fördes till sjukhus. Brandmän säger att en person förväntas skrivas ut och de andra åtta är i stabilt skick.

Ett vittne till byggnadens kollaps beskrev ögonblicket.

B

Mohammed, vittne till olyckan:

Kungahuset meddelade att kung Philippe av Belgien skulle besöka stadsdelen Nieuw Zuid i Antwerpen, där den skola som byggs kollapsade på lördagseftermiddagen. Kungen framförde kondoleanser till offrens familjer och meddelanden om snabb återhämtning till de skadade. Han tackade också räddningstjänsten för deras arbete.

”Mina tankar går till offren och nära och kära”, skrev borgmästare De Wever på Twitter.