Irina Begu i dubbeln på Roland Garros. Monica Niculescu, eliminerad

Irina Begu och argentinaren Nadia Podoroska kvalificerade sig idag, 5 juni, i åttonde omgången på Roland Garros efter att ha blivit slagna i tre set av Shuko Aoyama och Ena Shibahara, 7-5, 3-6, 6-3. Matchen varade i två timmar och 15 minuter, enligt gsp.ro.

Irina Begu slogs ut i första omgången efter en match mot Serena Williams, 6-7, 2-6.

Mihaela Buzărnescu besegrades i Paris på onsdagskvällen av Williams, 6-3, 5-7, 6-1, i den andra omgången av turneringen på Roland Garros.

Monica Niculescu och hennes lettiska lagkamrat Jelena Ostapenko stannade till i den sista omgången av Roland Garros efter att ha blivit slagna av tjeckerna Karolina och Kristyna Pliskova, 5-7, 6-1, 4-6, i en match som varade i en timme och 54 minuter.

För närvaron i optimerna får Niculescu och Ostapenko 29 325 euro och 240 WTA-poäng vardera.

Simona Halep gick inte till Roland Garros

Simona Halep missade turneringen på Roland Garros i år efter att hon drabbats av en djup muskelskada i vänster vad i turneringens andra omgång i Rom i maj.

Enligt Gsp.ro är Roland Garros Simone Haleps favoritturnering. Den rumänska friidrottaren har vunnit sin första Grand Slam-titel i karriären här, 2018, och har spelat ytterligare två finaler, 2014, och förlorade mot Maria Sharapova, och 2017 när hon blev slagen av Jelena Ostapenko.