Matcher på EM 2020 på Nationalarenan, med åskådare på läktaren

Stark

”En efterlängtad nyhet från alla, som jag gärna ger i dag, på internationella dagen för idrott för utveckling och fred: matcherna som anordnas på rumänskt territorium i den sista turneringen i FOTBOLLS-EM 2020 kommer att hållas med åskådare på läktaren”, skrev idrottsminister Eduard Novak på Facebook.

Ungdoms- och idrottsministern förklarade sedan för Digi24 hur åskådare kommer att få tillgång till EM 2020-matcherna i Bukarest.

– Vi vill ha sport, rörelse, det är en liten vinst över pandemin. Enligt UEFA-systemet måste varje åskådare uppvisa ett intyg om att han har botats från covid eller att han har vaccinerats. Varje biljett kommer att innehålla datum, närvarotid på stadion, för att undvika trängsel. Och det finns också möjlighet att testas på plats. Det kommer att finnas filter, det kommer att finnas folk från Uefa, hos oss kommer det att vara cirka 300 personer, säger Novak enligt news.ro.

Vilka matcher från EM 2020 kommer att vara värd för Bukarest

Bukarest kommer att stå värd för fyra matcher i sommar från EM 2020 på Nationalarenan, tre från grupp C och en åttondelsfinal, enligt följande uppdaterade schema:

strongbbb (starkbbb)
Finalens match: vinnaren av grupp F och laget rankades tvåa i grupp A, B eller C.

Fotbolls-EM skulle ha ägt rum förra året, men sköts upp till 2021 på grund av CoVID-19-pandemin.