Mark Zuckerbergs telefonnummer visas upp efter Facebooks senaste intrång

Facebook-grundaren Mark Zuckerbergs telefonnummer avslöjades efter det senaste överträdelsen som ledde till onlinepublicering av
personuppgifter och telefonnummer till mer än en halv miljard Facebook-användare, skriver Business Insider.

Zuckerbergs personliga information, till exempel data som inkluderar namn, plats, äktenskapsinformation, födelsedatum och Facebook-användar-ID, visades online.

”När det #FacebookLeak, av de 533 miljoner människorna i denna läcka – ironin är att Mark Zuckerberg också påverkas”, twittrade forskaren Dave Walker.

En talesman för Facebook sa till Business Insider på söndagen att ”detta är gammal data, som tidigare skrevs om 2019. Vi hittade och åtgärdade detta problem i augusti 2019.” Tjänstemannen kommenterade inte rapporterna om Zuckerbergs information.

Experter varnar för att även om data inte är exakt färska, kan många fortfarande vara aktuella, vilket gör dem till last av phishing-attacker, så användare av sociala nätverk bör vara uppmärksamma på sådana försök.

Vid denna tidpunkt kan Facebook inte längre skydda de riktade användarna. På sin mesta kan det skicka dem ett meddelande för att uppmärksamma dem på möjliga phishing-försök som kan rikta in sig på dem.

Det är inte första gången ett stort antal telefonnummer till Facebook-användare har hittats exponerade online. Sårbarheten som upptäcktes 2019 gjorde det möjligt att ta bort miljontals människors telefonnummer från Facebooks servrar, i strid med dess villkor. Facebook sa att sårbarheten åtgärdades i augusti 2019.

Tidigare lovade Facebook att eliminera masskrapning efter att Cambridge Analytica dechiffrerat data från 80 miljoner användare, i strid med Facebooks användarvillkor, för att rikta in sig på väljare med politiska annonser i valet 2016.