Vad händer med Cristina Neagu efter att ha missat OS-kvalet? Adi Vasiles svar

Rumänien besegrade Montenegro med 28-25 söndagen den 22 mars, men missade kvalet till OS i Tokyo. I den första matchen i Podgorica dukade trikolorerna under mot Norge, 24-29. Väljaren Adi Vasile hoppas ha Cristina Neagu till sitt förfogande i nästa OS-kampanj, rapporterar Gazeta Sporturi.

I slutet av matchen mot Montenegrins kollapsade Cristina Neagu på planen med tårar i ögonen. Vid 32 års ålder missade världens bästa spelare OS-kvalet. Trots det är Adrian Vasile säker på att vänsterbacken kommer att kunna nå OS i Paris 2024.

”Varför slutar jag inte se henne på tomten? Varför skulle jag inte se det för Paris (os 2024)? Det är viktigt att vara frisk, jag tror att om tre år kommer hon att vara samma bra spelare. Om tre år kan han vara med i landslaget, han har visat hur mycket han är i landslaget och han är en riktig kapten. Hon gör många mål, ger många avgörande passningar, skapar ytor, men hennes kollegor jobbar för henne också, säger Adi Vasile.

Vi gillar att sätta någon på en piedestal, men sedan korsfästa dem. Vi måste jobba mycket och mycket i rumänsk handboll, så att vi om tre år kan hitta en större kärna av spelare att bidra med, liksom Cristina Neagu.

Väljare Adi Vasile:

Cristina Neagu var återigen Rumäniens motor och på för-OS-turneringen. Med Norge var hon inblandad i 80% av trikolorerna mål, och hon gjorde 11. Mot Montenegro gjorde CSM-spelaren ytterligare 12 mål. I grund och botten gjorde hon nästan hälften av våra mål i de två matcherna, 23 av 52.

Cristina Neagu, lagkapten i trikolorlandslaget, deltog i OS-upplagorna 2008 och 2016. Den rumänska medborgaren har deltagit fyra gånger i sin historia i olympiska spelen, med följande klassificeringar: 4: e plats – 1976, 7: e plats – 2000, 7: e plats – 2008, 9: e plats – 2016.

Em