DSP Arad vill att UTA-matcher ska bestridas med 500 åskådare

Horea Timiş, chef för public health directorate of Arad, sade i TV Arad att matcherna i UTA, i den nya arenan, skulle kunna ses av 500 åskådare, och alla säkerhetsregler kommer att respekteras.

”När vi kan gå tillbaka till arenan, hade vi en diskussion och jag tror att ekonomiska och sociala aktiviteter måste gå framåt,” sade Horea Timiş.

Alla supportrar måste vara organiserade så att de bevarar det sociala avståndet, bär mask, är termometriserade och ligger minst en meter från varandra. Vi måste gå vidare och jag ska gå till spelet själv och jag ska stödja UTA.

Horea Timiş, chef för DSP Arad:

Timiş sade 500 personer kommer att kunna komma in på den nya arenan i Arad, 12.500 platser. ”Vi håller med om dessa händelser och stöder dem till och med. Om vi följer reglerna behöver vi inte ha några problem.”

”Jag har hört den här nyheten själv, jag vet inte i vilken utsträckning det kan ha juridiskt stöd. Jag vet att det är ett regeringsbeslut om tillgång till fans. Jag skulle vara mycket glad över att ha även detta stöd för ett litet antal, säger Laszlo Balint, tränare för Ardennerna.

Fredag öppnar den nya arenan

På fredag, från 21.00, UTA – FC Voluntaire, från den andra etappen av League 1, bör spelas på arenan Francis Neuman, som fick förra veckan en preliminär licens för en månad. Byggaren måste lösa problemet med fönstren vid logerna och pressbordet, som inte öppnas.

Sedan starten av coronaviruspandemin i mars har alla matcher i Rumänien spelats utan åskådare.

Det återstår att se om FRF och LPF, liksom de andra statliga myndigheterna, kommer att ta hänsyn till DSP Arad förslaget och ge fans tillgång till UTA parterna.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????