Carlos Martinez, första uttalandena efter att ha blivit Simona Haleps tränare. ”En toppspelare, jag var tvungen att ta det här steget”

b

Carlos Martinez:

Därefter följer en utbildning i Bukarest

Den spanske tränaren kommer nästa vecka att resa till Bukarest, där de kommer att förbereda sig tillsammans för grussäsongen, med möjliga mål Madrid, Rom och Roland Garros, beroende på vilka wild cards han kommer att få eller inte.

– Jag ser henne som tävlingsinriktad, med mycket personlighet, en vinnare. Jag tror att det är det jag gillar mest med henne, det här mästartemperamentet. Ett sådant projekt är alltid värt besväret, av en spelare som springer, försvarar, lämnar sin själ på planen, jag gillar den här typen av idrottare mycket. Simona kämpar, jag hoppas att vi kommer överens och går bra för hon och jag har många förhoppningar, avslutade Carlos Martinez för Punto de Break.

Vem mer har Carlos Martinez coachat

Carlos Martinez Comet, 49, har även tränat Kateryna Baindl (Kozlova), Clara Tauson, Svetlana Kuznetsova, Daria Kasatkina, Misa Eguchi och Margarita Betova (Gasparyan). Spanjoren har också arbetat med Galo Blanco, Fernando Vicente, Marc Lopez, German Puentes och Feliciano Lopez.

Det viktigaste projektet i hennes karriär hittills hette Daria Kasatkina. Carlos Martinez ledde ryskan till semifinal i Roland Garros och fyra av hennes sex WTA-titlar i karriären.

Hon uppnådde också resultat tillsammans med Svetlana Kuznetsova, som under ledning av spanjorskan vann två WTA-titlar, kvalificerade sig för Tournament of Champions 2016 och nådde tre andra viktiga finaler (Indian Wells, Miami och Madrid).

Enligt WTA gillar Carlos Martinez fiske, musik och sport. Han är gift och har två döttrar. År 2013 öppnade Martinez sin egen tennisakademi, CMC Competition. För närvarande tränar 9 professionella spelare där.

Som spelare var Martinez högst på plats 400 på ATP-rankingen i singel och nummer 180 på dubbelrankingen.

Em