Hustrun till Darmstadt-tränaren drabbades av en stroke, Torsten Lieberknecht kommer inte att förbereda laget åtminstone för nästa Bundesliga-match

Simone, hustru till SV Darmstadt-tränaren Torsten Lieberknecht (50), drabbades av en stroke och den tidigare vänsterbacken lämnade träningslägret för det 15:e-placerade Bundesliga-laget med 7 poäng efter 10 omgångar, rapporterar Bild.

”En stroke som drabbat hans fru, Simone, kräver för närvarande Torstens fulla styrka och uppmärksamhet. Han får allt tänkbart stöd från oss som klubb så att han fullt ut kan ägna sig åt sin fru och familj, säger presidenten Rüdiger Fritsch i ett uttalande från Hessenklubben.

Efter att ha hört nyheten har Lieberknecht, en före detta försvarare i Kaiserslautern, Mannheim, Mainz, Saarbrücken och Braunschweig, då tränare för Braunschweig, Duisburg och Darmstadt, ett lag som han flyttade upp till Bundesliga den här säsongen, lämnat sitt lags träningsläger och är hemma i Bad Dürkheim.

Torsten och hustrun Simone

Träningen leds av hans assistenter, Ovid Hajou, Kai Peter Schmitz och målvaktstränaren Dimo Wache.

Med största sannolikhet kommer Lieberknecht inte att sitta på bänken i lördagens hemmamatch mot Mainz 05.

Em