Man som försöker korsa Atlanten med gigantiskt ”hamsterhjul” anklagas för att ha hotat kustbevakningen med kniv och bomb

Den seriella äventyraren avlyssnades utanför South Carolinas kust under sitt sista försök att korsa Atlanten med en provisorisk ”hydropod”. Han anklagas för att ha försökt hålla amerikanska kustbevakningens besättningar på avstånd med en kniv och hot om en hemmagjord bomb.

Reza Baluchi, en iranskfödd Floridabo, stoppades 112 kilometer från Georgetown i fartyget som liknar ett gigantiskt hamsterhjul. Han berättade för poliserna att han försökte nå London.

Anklagelserna som lämnats in till federal domstol i Miami visar att 44-åringen ”gjorde en uppenbart osäker resa”.

Officerare märkte uppfinningen som hölls ihop av tråd och bojar, men ansträngningarna att ta itu med den misslyckades när Baluchi ”svarade att han var beväpnad med en 30-tums kniv och skulle försöka självmord om USCG-officerare försökte dra ut honom.”

Dokumenten visar också att de såg Baluchi med kablar i handen och sa att han hotade att spränga sig själv med en bomb om de insisterade på ombordstigning. Baluchi erkände senare att bombhotet var falskt.

Händelsen, som inträffade den 26 augusti precis när orkanen Franklin var på väg in i västra Atlanten, var fjärde gången den amerikanska kustbevakningen hade hindrat Baluchi från att försöka en sådan resa.

Hans tidigare ansträngningar, 2014, 2016 och 2021, med liknande båtbåtar slutfördes alla nära den amerikanska kusten, sade kustbevakningen och tillade att han inte visade hydropoden som användes för hans senaste inspektionsförsök, som han blev ombedd att göra.

Han togs ombord på en skärare för grundläggande medicinsk vård, mat, vatten och skydd, enligt ett uttalande, innan han överfördes till Miami, där han greps.

Baluchis hemsida beskriver honom som en fredsälskande äventyrare som vill ”springa genom 198 erkända länder och paddla en Hydro Pad över havet och visa världen att allt är möjligt om du bara tror.”