Incident vid den brittiska premiärministerns bostad. En bil körde in genom portarna till Downing Street

En bil körde in genom portarna till Downing Street torsdagen den 25 maj, där den brittiske premiärministern Rishi Sunaks kontor och bostad ligger, meddelade Londonpolisen på torsdagen och tillade att en man hade gripits misstänkt för farlig körning, rapporterade Reuters, The Guardian och CNN.

Färsk bild till @thesun av scenen på Downing Street i efterdyningarna av bil som körde in i grinden … https://t.co/SiienaKkoL https://t.co/gpH0vQmoWA pic.twitter.com/9t2wRXQPHd

— Harry Cole (@MrHarryCole) 25 maj 2023

”Runt 16:20 (lokal tid) kolliderade en bil med grindarna till Downing Street på Whitehall. Beväpnade poliser grep en man på platsen misstänkt för skadegörelse och farlig körning”, skriver Londons Metropolitan Police i ett pressmeddelande.

”Det finns ingen information om förekomsten av skadade människor”, sade Londonpolisen och tillade att en utredning hade inletts.

#UPDATE | Runt klockan 16:20 kolliderade en bil med grindarna till Downing Street på Whitehall. Beväpnade poliser grep en man på platsen misstänkt för skadegörelse och farlig körning. Det finns inga rapporter om några personskador. Utredningar pågår.

— MPS Westminster (@MPSWestminster) 25 maj 2023

Ett vittne till Reuters sa att det fanns ett litet silverfordon av halvkombi-typ framför porten, med dörrarna och bagageutrymmet öppna.

Det verkar som om någon har kört in i grindarna till Downing Street pic.twitter.com/jp5pVyrfYj

— Matthew (@TorbsTalks) 25 maj 2023

Avspärrningar av brottsbekämpande myndigheter har upprättats längs Whitehall, en huvudväg som passerar Downing Street, där flera regeringsdepartement ligger, som har stängts för både vägtrafik och fotgängare. Whitehall-området är vanligtvis fullt av turister.

Nära Downing Street-incidenten. Polisen har spärrat av Whitehall pic.twitter.com/JJkhrjNIGw

— David Wallace Lockhart (@BBCDavidWL) 25 maj 2023

PAUS: Bil har gått in i portarna till Downing Steet … https://t.co/SiienaKkoLpic – @thesun pic.twitter.com/qQ8EAIg2a5

— Harry Cole (@MrHarryCole) 25 maj 2023

Em