David Popovici registrerade sig idag för OS ’Baccalaureate. Där han ska ta provet

Liksom förra året är Prahova County i år värd för Baccalaureate-sessionen tillägnad olympier, och bland kandidaterna kommer simmaren David Popovici, 18 år gammal. Världs- och Europamästaren kom torsdagen den 11 maj till Ploiesti, för att registrera sig för de tentor han kommer att ta vid ”Nicolae Iorga” National College i Vălenii de Munte.

David Popovici fyller 19 år i september, och i år kommer han att delta i den speciella Bac -sessionen tillägnad dem som representerar Rumänien vid OS, oavsett om vi pratar om skol- eller idrottstävlingar.

Den rumänska idrottsmannen presenterade sig idag vid registreringen, vid Mihai Viteazul National College i Ploieşti. Utbildningsinstitutionen publicerade på Facebook ett foto av Popovici och studenter, taget i parken mittemot gymnasiet, framför bysten av Ion Luca Caragiele.

OS Bacul kommer att äga rum mellan 15-25 maj, på ”Nicolae Iorga” National College i Vălenii de Munte.

David Popovici är världs- och europamästare 2022 på 100 meter och på 200 meter fritt – i det andra loppet är han den yngsta världsmästaren i historien – och innehar världsrekordet för seniorer och juniorer på 100 m fritt, liksom världsrekordet i juniorer, på 200  m fritt.