Skådespelaren Steven Seagal, intervju i Moskvas statspress: ”Jag kommer aldrig att ge upp mitt ryska medborgarskap”

Den berömda amerikanska skådespelaren Steven Seagal, 70, klagade över russofobi, i en intervju med den ryska statliga myndigheten RIA Novosti, plockad upp av den ukrainska publikationen Obozrevatel. Stjärnan sa att han ”aldrig skulle ge upp sitt ryska medborgarskap”, som han fick 2016.

På frågan hur det storskaliga kriget i Ukraina påverkade skådespelarens ställning på Ryska federationen sa han: ”Jag kommer aldrig att ge upp mitt ryska pass.”

Hollywoodstjärnan gjorde det dock klart att hon mötte russofobi varje dag utan att ge några ytterligare detaljer.

Seagal erkände att han har hedningar i Vladivostok, Irkutsk, Yakutia, Baikal och Buryatia och att han kunde ha släktingar även i Ukraina: ”Jag kanske har, men jag är inte säker. Jag forskar också i släktträdet.”

I november 2016 undertecknade president Vadimir Putin ett dekret som beviljade Seagal ryskt medborgarskap. Hans farfar föddes i Ryssland och flyttade till USA under första hälften av det tjugonde århundradet.

Avsäger sig posten som ryskt utrikesdepartement

I augusti 2018 blev skådespelaren det ryska utrikesministeriets särskilda representant för humanitära förbindelser mellan Moskva och Washington. En position från vilken han föreslog att han skulle kunna gå i pension.

b

Steven Seagal, för RIA Novosti:

Hon firade sin sista födelsedag i Moskva

Den 10 april, efter att Ryssland lanserade sin invasion av Ukraina, flög Steven Seagal till Moskva, där han firade sin 70-årsdag i en av de dyraste restaurangerna i huvudstaden. Bland gästerna fanns Kremls etablerade propagandister, som journalisterna Vladimir Soloviov, Margarita Simonian och hennes man, regissören Tigran Keosaian.

– Vi är tillsammans. Och i svåra tider, i välmående tider och i tider av hunger,” sa skådespelaren, noterade Komsomolska Pravda.

jag