Matchen FCSB – Dynamo Kiev, inställd på grund av Gigi Becalis ”otillåtliga” uttalanden. Vad störde ukrainarna

Vänskapsmatchen mellan FCSB och Dynamo Kiev, som ursprungligen var planerad till den 20 april, avbröts efter att Gigi Becali förra veckan sa att Azovregementet var en nazistisk grupp, och ”deras chef satte Zelensky som president”, enligt en officiell kommuniké som skickades torsdag av Dynamo Kiev, citerad av GSP.

”Ledningen för Dynamo Kiev anser att Gigi Becalis uttalande om Azovregementet är otillåtligt. Under dessa omständigheter ser vi inte hur vi skulle kunna vara värd för denna vänskapsmatch. Detta har redan meddelats FCSB. Dynamo Kiev vill tacka Gigi Becali för att han hjälpte till att organisera träningar och var värd för laget i Rumänien, men påpekar att det viktigaste just nu är landets självständighet,” sa Dynamo Kiev på den officiella hemsidan.

Enligt klubben kommer Dynamo Kiev, istället för matchen mot FCSB, att spela en vänskapsmatch mot mästaren CFR Cluj.

Kontroversiella uttalanden gjorda av Becali

För sex dagar sedan gjorde Gigi Becali flera uttalanden på Rumänien TV om kriget i Ukraina.

”Vill du att jag ska säga det jag vet? Zelensky fick en stor miljardär (n.r. Igor Kolomoisky) som har Azovgruppen. Han räddade Abramovich. Han ringde Zelensky: ”Jag satte på dig, rädda Abramovich.” Zelensky ringde Biden och sa: ”Förlåt Abramovitj.” Han kom med i Azovgruppen. Det är nazisterna. Miljardären är jude, och världen förundras över att han skapade nazistgruppen Azov. Jag vet”, sa Gigi Becali, på Rumänien TV.

Hans uttalanden presenterades i Ukraina på den viktigaste webbplatsen för Dynamo Kievs anhängare – Dynamomania – med titeln: ”Steauas avskyvärda beskyddare berättade vem som låg bakom Zelensky och Azovregementet”, noterar GSP.