Två pingviner av samma kön har adopterat en nyfödd unge på en New York Zoo

stark

Två hanar av Humboldtpingvinen från en djurpark i New York har blivit adoptivföräldrar till en nykläckt unge, rapporterar The Guardian.

Zoo tjänstemän sa att Elmer och Lima noga tittade på ägget, som kom från ett par pingviner med en känd historia av att oavsiktligt bryta befruktade ägg. Ungen kläcktes på nyårsdagen och sedan dess har Elmer och Lima tagit hand om honom som om det vore deras.

Experter testade först duon genom att sätta ett falskt ägg i ett bo som paret byggde tillsammans i höstas under den nuvarande häckningssäsongen.

Zoo-chefen Ted Fox sa att inte alla par pingviner är bra på att kläcka ägg, men ”Elmer och Lima har varit exemplariska i alla aspekter av äggvård.”

Efter att paret klarat testet drog tjänstemännen ut det falska ägget och ersatte det med ett riktigt. De två inkuberade ägget en i taget tills kycklingen kläcktes, säger Fox.

” Kycklingen är fortfarande uppvuxen och omhändertagen av både Elmer och Lima, som gör ett bra jobb. Och när de har erfarenhet av att göra det och fortsätter att göra det bra, kommer de i framtiden att övervägas för vård av andra ägg,” sade Fox.

Humboldt pingviner är infödda till Stillahavskusten i Sydamerika och är märkta av International Union for Conservation of Nature som en ”sårbar art”.