Putin ber om pengar från utlänningar som vaccinerar sig med ryskt serum. ”Efterfrågan är hög”!

I sitt tal vid Det ekonomiska forumet i S:t Petersburg uppmanade Rysslands president Vladimir Putin på fredagen utländska medborgare att vaccinera sig i Ryssland, men mot en avgift, och uppmanade regeringen att reda ut detaljerna i slutet av denna månad, rapporterar CNBC.

– Vi kan ge utländska medborgare chansen att komma till Ryssland och vaccinera sig, med tanke på hur effektiva våra vacciner är, det finns en stor efterfrågan, sade Putin och tillade att den ryska läkemedelsindustrin är villig att fortsätta att öka vaccinproduktionen.

Kremlledaren bad sedan Moskvas regering att överväga alla förutsättningar för att vaccinera utlänningar i slutet av juni.

– Enligt säkerhetsåtgärder och hälsokrav är naturligtvis villkoren organiserade så att utländska medborgare får möjlighet att skaffa ett vaccin mot en avgift, sade Vladimir Putin, utan att specificera hur mycket det kan vara.

Putin hävdar att det fortfarande finns stater som avvisar cOFID-vacciner av ”politiska” skäl, även om Sputnik V-serumet är 96% effektivt.

Hittills har Ryssland godkänt fyra samvacciner, det mest använda är Sputnik V, men serumet har inte godkänts av Europeiska läkemedelsmyndigheten.