Chelsea mot Manchester City, Champions League-final 2021

Chelsea slog Real Madrid med 2-0 onsdagen den 5 maj i den andra matchen i Champions League-semifinalen. Efter 1-1 i omgången har Londonborna tillgång till finalen i Istanbul, där de möter ett annat engelskt lag, Manchester City.

Mål för tysken Thomas Tuchel gjordes av Timo Werner (27) och Mason Mount (85). Tuchel nådde sin andra raka final efter att ha gett efter för PSG mot Bayern.

Glädjen hos Londonborna efter Mounts mål.

Den här säsongens Champions League-final spelas den 29 maj i Istanbul på Atatürk Olympiastadion.

______________________________________________________________________________

stark

Algeriern Ryan Mahrez gjorde en ”dubbel” för ”medborgarna” i den 11:e och 63:e minuten. Argentinaren Di Maria (PSG) blev utvisad i den 69:e minuten.

City, ett lag som tränas av spanjoren Pep Guardiola, nådde den första Champions League-finalen i klubbens historia.

Matchen spelades på en tuff plan efter att ett underkylt regn drabbade Manchester strax före matchen.

• I den andra semifinalen ställs Chelsea mot Real Madrid (22.m.) onsdagen den 5 maj. Omgången var 1-1.

Kylian Mbappe (vänster), blockerad av ”medborgare” försvaret.

På tisdagen slutade Real Madrid oavgjort 1-1 mot Chelsea i den första matchen i Champions League-semifinalen i Football League.

I kraftigt regn dominerade gästerna öppningsmatchen och öppnade målskyttet genom amerikanen Christian Pulisic (14). Den franske anfallaren Karim Benzema kvitterade i den 29:e minuten med en repris från volley.

För Benzema var det det 71:a målet i Champions League, lika med en annan Real-klubblegendare, Raul Gonzalez Blanco.

Den andra etappen kommer att äga rum den 5 maj i London och Real, innehavaren av antalet troféer i tävlingen (13), kommer att försöka kvalificera sig för sin femte final under de senaste åtta åren.