Tyskarna åker till Ryssland för att vaccinera sig med covid. Resor till Moskva med Sputnik V ingår

strongstrong (starkst)

Enligt den citerade källan inkluderar Corona-paketet turistvisum, flyg, boende i Moskva och anti-COFID-vaccin, till priset av nästan 2 000 euro.

Det faktum att Sputnik V ännu inte har godkänts i Europeiska unionen stör dem inte. För dem är det viktigt att vaccineras så att de kan åtnjuta frihet igen.

– I Tyskland är det osannolikt att man får vaccinet under nästa period, men ju fler som får serumet desto snabbare får man flockimmunitet. Och om det finns ett erbjudande om att vaccinera dig i Moskva, varför inte?” sa Hainz Gerd Pinkernell, en tysk advokat som valde att vaccinera i Moskva med sin fru.

Den första organiserade resan i sitt slag deltog i 50 tyskar.

Kreml använder turismens effekt för att vaccinera. Till och med Popular Front, en organisation ledd av Vladimir Putin, stöder resebyrån som erbjuder dessa resor.

”Naturligtvis är det också en PR-strategi, men var är problemet?” säger en annan tysk man.

Sputnik V-vaccinet har redan godkänts i 60 länder.

”Det är vackert. Det är en skön känsla att vi äntligen klarade det. Jag bryr mig inte om det är godkänt i Europa eller inte. För mig är det enkelt, jag är vaccinerad och jag känner mig trygg. Studier hittills har visat att det är effektivt. Så vi är glada att vi inom en snar framtid kommer att kunna resa igen, sade den tyska advokaten Hainz Gerd Pinkernell efter att ha vaccinerat sig.

Tyskland vill köpa upp till 30 miljoner doser Sputnikvaccin mellan juni och augusti om Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) godkänner ryskt serum, sade Sachsens premiärminister Michael Kretschmer i Moskva den 22 april.