Enkät: 40% av spanjorerna är villiga att få COVID vaccin så snart det finns tillgängligt

Antalet spanjorer villiga att få COVID-19 vaccin så snart det finns tillgängligt har nått 40%, enligt den senaste officiella undersökningen släpptes på måndagen, upp från 37% i en tidigare forskning släpptes för en månad sedan, Reuters rapporter, som citeras av Agerpres.

I den undersökning som genomfördes av Centrum för sociologiska studier (CIS) sade 28% av de tillfrågade att de inte skulle göra vaccinet omedelbart, en drastisk minskning från 47% i en tidigare CIS-forskning som publicerades den 28 november.

Ytterligare 16,2 procent av deltagarna i undersökningen sade att de var villiga att vaccinera sig om vaccinet ”har garantier, om de testas, om det är säkert,” mitt i en ökning av infektioner under de senaste två veckorna.

Undersökningen genomfördes mellan 1-9 december på ett urval av 3.800 personer.

Den frivilliga vaccinationskampanjen förväntas inledas i Spanien den 27 december och resultera i att omkring 20 miljoner människor vaccineras senast i maj eller juni 2021.

Spanien har hittills rapporterat 1.817.448 fall av COVID-19 och 48.296 dödsfall i samband med den nya coronavirus, enligt worldometers.info.

Samtidigt är Spanien det femte mest drabbade landet i Europa, efter Ryssland, Storbritannien, Frankrike och Italien.

FOTO: EPA