En 13-årig rumänska gymnast bekräftas med coronavirus. Nicholas Târcă missar EG:s deltagande i Turkiet

B

B

Rumäniens senior- och juniorlag som gjorde resan till EM i Turkiet, som startar den 9 december, består av 9 gymnaster, varav fyra juniorer: Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Nicolae Bera och Raul Şoica och fem seniorer: Marian Drăgulescu, Răzvan Marc, Vlad Cotuna, Andrei Muntean och Andrei Groza.

Idrottare kvar för Turkiet på lördag, December 5, skyddad med masker, visir, handskar, alla anpassade. Inledningsvis var européerna planerade mellan den 27 och 31 maj, men på grund av coronaviruspandemin sköts upp till december.

Rumäniens delegation gick till EG Gymnastik i Turkiet skyddas med masker, visir och handskar FOTO: Sports Net

Juniorer kommer att börja kvalificera den 9 december, seniorer en dag senare.

De gjorde inte resan till Mersin Nicholas Târcă (junior gymnast, testade positivt för Covid-19) och Dan Grecu, samordnare för den nationella junior truppen, av hälsoskäl, att skyddas från coronavirus pandemi.

Av de 38 länder vars medlemmar har kvalificerat sig till EM kommer endast 20 länder att delta, resten har gett upp på grund av hälsokrisen.