Polen översteg Rumänien i antalet nya fall av COVID-19 som registrerats under de senaste 24 timmarna

B

Polen överskred således Rumänien i antalet nya fall av COVID-19. Myndigheterna i vårt land meddelade på onsdagen att 2.958 människor har smittats med coronavirus under de senaste 24 timmarna.

Inom det nämnda området registrerades 75 dödsfall i infektion med det nya coronaviruset i Polen.

Hälsoministeriet talesman Wojciech Andrusiewicz varnade i en presskonferens att ett betydande antal dödsfall förväntas under de kommande dagarna.

Andrusiewicz meddelade att myndigheterna sannolikt kommer att öka antalet gula eller röda områden, där det finns anti-coronavirus begränsningar, såsom att bära masker på offentliga platser.

För närvarande klassificeras 51 områden i Polen som gula eller röda, men från och med lördag kan antalet överstiga 100, vilket innebär att ungefär en tredjedel av landets område skulle omfattas av ytterligare restriktioner.

Huvudstaden i Warszawa skulle förklaras en gul zon från lördag, sade Andrusiawicz.

Polen på tisdagen meddelade ”nolltolerans” för dem som bryter mot restriktionerna för spridningen av COFID-19 pandemi, med hårdare och strängare regler. Landet har hittills registrerat 107.319 fall av infektion med den nya coronavirus och 2.792 dödsfall.

Foto: EPA