Mark Zuckerberg blev den tredje rikaste mannen i världen. Facebook-chefens reaktion: ”Ingen förtjänar att ha den typen av pengar”

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg blev världens tredje rikaste man efter att hans förmögenhet värderats till 102 miljarder dollar. Framför Zuckerberg finns det bara Jeff Bezos och Bill Gates, skriver Mediafax.

Trots pandemin lyckades Mark Zuckerberg lägga till ytterligare 30 miljarder dollar till sin förmögenhet och överskred tröskeln på 100 miljarder dollar.

Med $ 102 miljarder, zuckerberg ansikten endast Jeff Bezos av Amazon och Microsofts grundare Bill Gates.

I Top 10 i miljardären ranking, 7 är från teknikområdet. Förra året sa Zuckerberg att ingen förtjänar så mycket pengar.

” Ingen förtjänar att ha den typen av pengar. Jag tror att om du gör något bra, så blir du belönad. Men jag tror att en del av den ackumulerade rikedomen inte är rimlig”, säger Mark Zuckerberg, Facebooks vd.

Facebook har sett en nedgång i reklamintäkter på grund av Zuckerbergs tveksamma inställning till Donald Trumps inlägg, men lanseringen av TikTok-klonen, Instagram Reels, verkar ha kompenserat för nedgången. Till lanseringen av Messenger Rooms, ett alternativ till Zoom och Google Games, och Butiker, den funktion som tillåter Facebook och Instagram-användare att skapa virtuella butiker.