Cristiano Bergodi, den nya tränaren för Rapid, efter Adrian Mutus avgång

Cristiano Bergodi återvänder för tredje gången som tränare på Rapid, efter 8 år sedan förra terminen. Italienaren tecknade ett tvåsäsongskontrakt måndagen den 10 juli, informerade Giulesti-gruppen.

”Vi gillade alla anfallsstilen som spelades av lagen han tränade. Och inte bara! Jag uppskattade hans balanserade attityd, men också hans eleganta och kompetenta tal. Det är en känsla av förtroende och allvar som det förmedlar, en känsla som ett team verkligen behöver”, säger majoritetsägaren i Rapid, Dan Sucu, om den 58-årige teknikern.

Den första matchen på Rapid-bänken för Bergodi kommer att vara mot hans tidigare sida, Sepsi OSK, fredagen den 14 juli klockan 21.30 på stadion i Grant.

Cristiano Bergodi, tredje gången tränare på Rapid

Italienaren tränade också i Giuleşti i två terminer, i flera månader. Mer specifikt mellan juli-oktober 2007, då han vann den rumänska supercupen, och april-juni 2015.

Han lämnade Rapid obesegrad 2007 i sin första period efter en ”dubbel” mot Nürnberg (2-2, 0-0) i den första omgången av UEFA-cupen. Efter 8 år, efter den värsta mästerskapsomgången i Giulestenis historia, kallades Cristiano Bergodi för att rädda klubben från nedflyttning, men misslyckades med att göra det.

Under de senaste två säsongerna har italienaren född i Bracciano tränat Sepsi OSK, med vilken han vann två rumänska cupar i rad, men också en rumänsk supercup.

Rapid leddes tills för två dagar sedan av Adrian Mutu, som åkte till Neftci Baku. Han kommer att få cirka 55 000 euro per månad i Azerbajdzjan, nästan 5 gånger mer än han fick på Rapid, dvs 12 000 euro per månad.