Historien om fotbollsspelaren som vill rädda planeten. ”Jag bestämde mig för att skapa ett företag som skulle stoppa föroreningarna”

b

b.

Mathieu Flamini, tidigare fotbollsspelare:

15 miljarder rikedom. Återställer ”vargflocken”

En ”riktig tjänst” som ger ännu mycket mer pengar till Mathieu. Enligt Forbes är GF Biochemicals ett företag som uppskattas till 30 miljarder dollar och den tidigare fotbollsspelarens förmögenhet till hälften av det beloppet. 15 miljarder!

– Det jag saknar mest från fotbollen är inte matchen, utan omklädningsrummet. Kamratskap. Den kopplingen. Totalt engagemang för laget. Jag har alltid offrat mig för laget. När allt kommer omkring spenderar du mer tid med dina kollegor än med din familj. ”Vargflock” saknar jag mest, säger han. 

Han gick i pension från fotboll, men återskapade det som fick honom att må bra om sin karriär. ”Min utmaning är annorlunda nu, att förändra en bransch. Varje dag har jag slagsmål, problem att lösa. En annan utmaning, men samma sätt att tänka och samma engagemang. Och mycket press på samma gång. Så jag överförde all min energi från en kamp till en annan. Jag återställer ”vargflocken” i detta ekosystem. Jag är glad att jag är bland dessa människor som förändrar världen. De är ljusa, kreativa, gör skillnad i plastindustrin eller skyddar Amazonas. De är min vargflock.” 

Ägare i Marseille, Arsenal eller Milano? ”Jag väntar på rätt tillfälle”

Det skulle inte vara uteslutet för Mathieu Flamini att återvända till fotbollen på högsta nivå. Ägare av en klubb. ”Om rätt tillfälle uppstår vid rätt tidpunkt och med rätt diskussion, om jag träffar människor som delar samma vision, skulle jag älska det.” – Nelson Mandela Arsenal-fans skulle vilja ha honom i spetsen för ”gunners”. Han tänker på de tre lag som har påverkat hans karriär, Marseille, Arsenal och Milan. ”De har alla en speciell plats i mitt hjärta. Jag väntar bara på rätt tillfälle. Jag tror på rätt tid, rätt plats, rätt människor.” 

foto: Flamini Mathieu, Profimedia