När Nadal-Djokovic kvartsfinalmatch på Roland Garros äger rum. ”Det kan vara min sista match här”

Rafael Nadal och Novak Djokovic, två av de mest betitlade tennisspelarna genom tiderna, möts ikväll i en uppgörelse som återigen är historisk i kvartsfinalen i den parisiska turneringen. Matchen var planerad till kvällssessionen, trots iberianernas missnöje.

Rafael Nadal och Novak Djokovic kämpar ikväll för en plats i semifinalen i Grand Slam-turneringen på Roland Garros. Matchen startar inte förrän 21.45 och representerar det 59:e mötet mellan de två. Serben, världens nr 1, leder 30-28 i sammandrabbningar med iberiska, världen nr 5.

Nadal leder dock i antalet vunna titlar i Paris 13, jämfört med Djokovic som bara har två.

De två senaste gångerna de möttes bara förra året på den parisiska leran, i semifinalen, segrade Djokovic, som då också vann turneringen.

”Det kan vara min sista match här”

Matchen kommer att äga rum under kvällspasset, trots att Nadal ville spela under dagen. Dessutom antydde iberianen, nästan 36 år gammal, att det kan vara hans sista match här.

– Jag hoppas att det inte händer och att jag kan komma hit igen de kommande åren. Men om det går snett kan tisdagen bli min sista match här. Det är därför jag skulle älska att spela det om dagen. Hela mitt liv spelade jag dagen. Det är så jag känner till turneringen, säger Nadal enligt Ace.

I de sista åtta besegrade Djokovic Diego Schwartzman, 6-1, 6-3, 6-3, i en match som varade i två timmar och 17 minuter. På andra sidan hade Rafael Nadal ett mycket svårare uppdrag mot Felix Auger-Aliassime och vann med 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, efter 4 timmar och 23 minuters spel, skriver Eurosport.

Alcaraz vs Zverev

I dagens andra viktiga match spelar den nya stjärnan i världstennis carlos Alcaraz mot tysken Alexander Zverev, från 16.00. Matchen föregicks av en rad tyska stick i riktning mot 19-åringen.

– Jag förstår att han är en ung superstjärna, det är intressant att se honom. Men det verkar för mig att andra spelare försummas. Jag skulle inte kalla mig en dålig tennisspelare. Du kan också prata med mig om tennis (n.r. – kommentar riktad till journalisterna på Roland Garros), detta verkar för mig hända i dessa ögonblick. Det faktum att Rafa och Nole får särbehandling är helt berättigat, men i det andra fallet kan jag inte förklara det, säger Alexander Zverev enligt Hotnews häromdagen.

foto: Hepta