Boris Becker drog fängelsevakterna ur dugouten: ”Det finns ingen hotellrumsservice här. ”

Dömd den 29 april till två och ett halvt års fängelse i skatteflyktsrättegången om personlig konkurs, är den tidigare tennisstjärnan Boris Becker, 54, i trubbel med säkerhetsvakter på det brittiska Wandsworth-fängelset, rapporterar tyska puben Bild, hämtad av Blick.

Den tidigare nummer 1 i professionell tennis lider av klaustrofobi (patologisk rädsla för slutna utrymmen), och förra helgen tryckte han på nödsamtalsknappen flera gånger.  

– Efter att ha fortsatt att trycka på knappen utan att ha en verklig nödsituation varnades Becker för att vakterna i tjänst inte är hotellrumsservice, säger en brittisk fängelseanställd till Bild.

Har en ny cellkamrat

Beckers beteende kan ha en annan anledning: sextupl Grand Slam-mästaren sitter inte längre ensam i den 6,5 kvadratmeter stora cellen, utan har fått en kollega. Dessutom har det regnat i London de senaste dagarna, och om vädret är dåligt ställs promenaden på gården in.

Förra veckan skrev The Sun att Becker var störd av det ”ständiga bullret” och missnöjd med de små portionerna mat i fängelset.

Han använder veckopeng på £ 10 för att komplettera måltiderna med choklad, kex och bananer från cafeterian.