Emma Raducanu, dekorerad av drottning Elizabeth II. Reaktionen från den 19-åriga idrottaren

Emma Răducanu, tennisspelaren med rumänskt ursprung som vann US Open i år, fanns med på listan över personligheter som hedrades av drottning Elizabeth II på nyårsafton, tillsammans med framstående idrottare och kända skådespelare, rapporterar The Guardian, citerad av News.ro.

Den 19-åriga mästaren dekorerades för sin tjänst inom tennisen och fick utmärkelsen MBE (Medlem av brittiska imperieorden).

Den unga brittiska kvinnan sa att hon var ”extremt stolt” över titeln hon fick.

”Jag är oerhört stolt och tacksam över att vara med på listan för MBE från Hennes Majestät. Det här året var fullt av extraordinära överraskningar för mig, så slutet av 2021 med denna ära är något mycket speciellt”, reagerade Răducanu.

Det är ingen överraskning att Emma Răducanu också har fått bekräftelse från kungahuset. Efter framgångarna i US Open fick tennisspelaren, som utsågs till storbritanniens bästa idrottare 2021, ett gratulationsbrev från drottning Elizabeth II.

Emma Răducanu, med en rumänsk far och en kinesisk mor, anslöt sig således till andra idrottare som hedrades med utmärkelser av drottning Elizabeth II.

Ryttarna Jason och Laura Kenny, flera olympiska medaljörer, blev riddare respektive drottningar. Hannah Cockroft, Tom Daley, Adam Peaty och Max Whitlock tilldelades också brittiska imperieorden.

Samtidigt, på listan över personligheter som hedrades av drottning Elizabeth II på nyårsafton var skådespelaren Daniel Craig, som fick Order of St. Michael och St. George (CMG) för sitt enastående bidrag till filmen, och skådespelerskorna Joanna Lumley och Vanessa Redgrave.

Lista över personligheter som hedrades av drottning Elizabeth II på nyårsafton. foto: Profimedia

Sådana utmärkelser ges bara två gånger om året, på nyårsdagen och på hennes majestäts dag, utses av en särskild kommission, som rekommenderar namnen på personligheterna till premiärministern, och sedan kommer det kungliga godkännandet.