Eduard Novak efter sitt sista test i Paralympiska spelen: ”Jag lyckades bevisa att jag fortfarande har lite styrka i benen och viljestyrka”

Cyklisten Eduard Novak, 45, den nuvarande ungdoms- och idrottsministern, twittrade på Facebook på fredagen efter att ha tävlat i sitt sista lopp vid Paralympiska spelen i Tokyo i road cycling (kategorierna C4 och C5), att han vid tävlingen i Japan hade ”en ganska stor prestation” och visade att han fortfarande har vilja och ”lite styrka på fötterna”. enligt News.

”Paralympiska spelen är över. Fyra tävlingar och en silvermedalj. Det kunde nog ha varit mycket bättre, det kunde ha varit mycket värre. Jag tycker att det är en ganska viktig prestation. Jag har kunnat bevisa att jag fortfarande har lite styrka i benen och viljestyrka. Men jag tror att mer är budskapet för att visa att om man verkligen vill kan man det, sa minister Novak på Facebook på fredagen.

– Mitt uppdrag att bli minister och idrottsman har varit väldigt svårt. Det kan vara min sista tävling, jag vet inte än. Jag tror mycket på rumänsk idrott, jag tror att vår plats är bland de bästa. Jag vill att fler och fler barn ska känna samma sak i framtiden, vinna, vara bäst i världen. Vi har lösningarna, vi har möjligheterna, jag hoppas att allt politiskt kommer att bli bra och att vi kommer att kunna fortsätta det arbete vi kan. Jag vill ha ett framgångsrikt mandat och att den här idrottsstrategin ska genomföras, säger han.

Eduard Novak tog silver i Tokyo på 4 000 meter individuellt på velodromen, katt. C4.

Han kom på åttonde plats i tidsprövningen på vägen, kategori C4, tisdagen den 31 augusti.

Eduard Novak misslyckades natten mellan torsdag och fredag med att slutföra road racet som mätte 92,4 kilometer i C4-C5-kategorin.

Rumänien deltog i Paralympiska spelen i Tokyo med 7 idrottare och vann två medaljer: det silver som Novak vann i det individuella uppföljande loppet 4 000 meter på velodromen, katt. C4, och bronset som erhållits av judoka Alex Bologa i katten. 60 kg.