Två män som ertappats med att försöka tända eldar i skogarna på Sicilien, en av de italienska regioner som ödelades av bränderna

De två männen, 80 och 25 år, greps efter att polisen gripit dem när de var på väg att tända eldar i skogarna i Monti Nerodi, en bergig region på Sicilien, enligt ett italienskt polisuttalande som citeras av DPA, enligt Agerpres.

Regionen där de två personerna försökte antända branden överlappar delvis en nationalpark. För några dagar sedan greps ytterligare en person för att ha antramade en brand.

Människor som tänder bränder i skogen anses vara ansvariga för utbrottet av vegetationsbränder som inträffar i flera områden i Italien under denna period.

1 130 släckningsinsatser på plats i hela Ital, några av de mest drabbade områdena var Sicilien, Sardinien och Adriatiska kusten, där branden också nådde områden som besöks av turister.

Enligt meteorologer kommer en värmebölja att drabba området där staden Catania ligger på östra Sicilien, medan norra delen löper ökad risk för bränder på grund av torka och starka vindar.