Dalai Lama vaccinerad mot COFID: ”Fler borde ha modet att ge denna injektion”

Andlig ledare Dalai Lama vaccinerades mot Covid-19 på ett sjukhus i Dharamsala och hölls under observation i nästan en halvtimme, rapporterar Mediafax.

Dalai Lama tackade Indiens regering för att ha underlättat vaccinering. Dalai Lama bad folk att vaccinera sig i så många siffror som möjligt.

”För att förhindra vissa allvarliga situationer, ge denna injektion. Det är till stor hjälp. Jag vill dela med mig – fler borde ha modet att göra den här injektionen, säger Dalai Lama.

Den tibetanska administrationen hade bett centralregeringen att vidta åtgärder för att vaccinera den andlige ledaren för nästan två månader sedan. Hittills har nästan 1 000 dödsfall rapporterats i den tibetanska provinsen.

Han är den 14: e tibetanska andlige ledaren för Dalai Lama, efter att ha fötts den 6 juli 1935 av bönder i byn Taktser, i den nordöstra regionen som nu är en del av Folkrepubliken Kina. Vid 2 års ålder erkändes Lhamo Dhondup, som det då kallades, som ”reinkarnationen av den tidigare Dalai Lama-ledaren, Thubten Gyatso”. Han skrevs officiellt in 1950 som den 14: e Dalai Lama (”Visdomens hav”).